

# Certificate in Paediatric Nutrition & Dietetics Unit 1 - Nutrition and Child Health

8<sup>th</sup> -11<sup>th</sup> September 2025

### <u>DRAFT PROGRAM - timetable subject to change/ presenters still</u> <u>being confirmed</u>

Monday 8<sup>th</sup> September

8:45 am	Introduction
	Sophie King
	Royal Children's Hospital, Melbourne
9:00 am	Growth Assessment – Birth to Adolescence (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
10:00 am	Paediatric Malnutrition - use of screening tools (30mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
10:30 am	Morning Tea (15mins)
10:45 am	Workshop: Interpretation & Practical Growth Assessment (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
11:45 pm	Lunch (45mins)
11:45 pm	Lunch (45mins)
11:45 pm 12:30pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins)
	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
	Nutrition for Children with a Disability (60mins)
12:30pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne
12:30pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins)  Royal Children's Hospital, Melbourne  Breastfeeding – Key Information for Dietitians (60mins)
12:30pm 1:30 pm 2:30 pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Breastfeeding – Key Information for Dietitians (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Afternoon Tea (15mins)
12:30pm 1:30 pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Breastfeeding – Key Information for Dietitians (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Afternoon Tea (15mins)  Introducing Solids (30mins)
12:30pm 1:30 pm 2:30 pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Breastfeeding – Key Information for Dietitians (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Afternoon Tea (15mins)
12:30pm 1:30 pm 2:30 pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Breastfeeding – Key Information for Dietitians (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Afternoon Tea (15mins)  Introducing Solids (30mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Toddler Nutrition (75mins)
12:30pm 1:30 pm 2:30 pm 2:45 pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Breastfeeding – Key Information for Dietitians (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Afternoon Tea (15mins) Introducing Solids (30mins) Royal Children's Hospital, Melbourne
12:30pm 1:30 pm 2:30 pm 2:45 pm	Nutrition for Children with a Disability (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Breastfeeding – Key Information for Dietitians (60mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Afternoon Tea (15mins)  Introducing Solids (30mins) Royal Children's Hospital, Melbourne  Toddler Nutrition (75mins)



# Certificate in Paediatric Nutrition & Dietetics Unit 1 - Nutrition and Child Health

8th -11th September 2025

### <u>DRAFT PROGRAM - timetable subject to change/ presenters still</u> <u>being confirmed</u>

**Tuesday 9th September** 

8:45 am	Day 2 Commences
8:45 am	Nutritional Requirements for Children (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
9:45 am	Formulas - What to Use & When (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
10:45 am	Morning Tea (15mins)
10.75 am	Morning Tea (15mms)
11:00am	Communication & Nutrition Issues for Adolescents (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
12:00 pm	Paediatric Enteral Feeding (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
1.00 pm	Lunch (45mins)
1.45	Waylahan, Duantical Assarts of Entaval Facility in Children (75 mins)
1:45 pm	Workshop: Practical Aspects of Enteral Feeding in Children (75mins)
	Royal Children's Hospital
3.00 pm	Afternoon Tea (15mins)
•	
3:15 pm	Workshop: Formula Manipulation (75mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
4.00	
4:30 pm	Close



# Certificate in Paediatric Nutrition & Dietetics Unit 1 - Nutrition and Child Health

8th -11th September 2025

### <u>DRAFT PROGRAM - timetable subject to change/ presenters still</u> <u>being confirmed</u>

## Wednesday 10<sup>th</sup> September

9.00 am	Day 3 Commences
9.00 am	Management of Faltering Growth (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne

10.00 am	Morning Tea (15mins)
10.15 am	Workshop: Management of Faltering Growth (75mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
11:30 am	Vegan & Vegetarian Diet for Young Children (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne

12:30pm	Lunch (45 mins)
1:15pm	Workshop: Blended Tube Feeds (90mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
2.45pm	Afternoon Tea (15mins)
3.00pm	Workshop (60mins) Complex Feeding and Tube Weaning Royal Children's Hospital, Melbourne
4.00pm	Close



# Certificate in Paediatric Nutrition & Dietetics Unit 1 - Nutrition and Child Health

8<sup>th</sup> -11<sup>th</sup> September 2025

### <u>DRAFT PROGRAM - timetable subject to change/ presenters still</u> <u>being confirmed</u>

Thursday 11th September

9:00 am	Management of Paediatric Food Allergy (90mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
10:30 am	Iron Deficiency - Management & Biochem Interpretation (45mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
11.15 am	Morning Tea (15mins)
11.30am	Feeding the Neurodivergent Child (60mins)
	Royal Children's Hospital
12:30 pm	Weight Management for Children and Adolescents (60mins)
	Royal Children's Hospital, Melbourne
1.30 pm	Lunch (45mins)
2.15 pm	Gastrointestinal Issues in Children (60mins)
_	Royal Children's Hospital, Melbourne
3:15 pm	Q & A Forum, Assessment Discussion and Unit 2 discussion(60mins)
	Panel of Dietitians
	Royal Children's Hospital, Melbourne
4:15 nm	Close
4:15 pm	Close